MoMeNTen in bubbels | podcast

24/10/2020 > 24/10/2021
Filosofie
Lange berichttekst: 

Geen sector creatiever dan de culturele. Dus kan er zelfs in tijden van corona aan cultuur worden gedaan, weliswaar vanuit uw eigen kot. MoMeNT lanceert haar eerste podcast: MoMeNTen in bubbels.

Sinds de start van MoMeNT in 2017 sluit elke editie met een ode aan TIJD. In maart 2020 werd er aan zes schrijftalenten gevraagd om elke maand één MoMeNT te beschrijven en dit van eind maart tot begin oktober.

Het TIJDcongres, het eindpunt van MoMeNT’20 is dit jaar helaas niet kunnen doorgaan. Het was een zware, noodzakelijke beslissing. Gelukkig is er ook nog goed nieuws. De dagboekfragmenten van de zes schrijvers: musicoloog en Beethovenkenner Jan Caeyers, schrijfster en columniste Dalilla Hermans, de net afgestudeerde Tongerse cultuurjournaliste Sarah Logtman, journaliste en bestuurder Bieke Purnelle, theatermaker en acteur Louis Van der Waal en zanger, schrijver, acteur en regisseur Pieter Embrechts werden gebundeld in de publicatie MoMeNTen in bubbels. Uit deze uitgave zijn er zes fragmenten gekozen, die nadien werden omgezet naar een podcast.  

Er valt niet naast te kijken -- of beter, te luisteren: de podcast is aan een onstuitbare opmars bezig. Dit intieme medium roept hele werelden op tussen twee oren, met niets anders dan klank. MoMeNTen in bubbels vertelt het verhaal van zes dagboekschrijvers tijdens de coronaTIJD,  een uitzonderlijk jaar waarin een virus de hoofdrol opeist: maart - Bieke Purnelle, april - Jan Caeyers, mei - Pieter Embrechts (spreekt/zingt), juni - Sarah Logtman, augustus - Louis van der Waal, september - Dalilla Hermans.

Dank aan Sophie Palmers die haar stem verleende voor de inleiding en een extra dank aan Wederik De Backer voor het professioneel inkapselen van deze TIJDgetuigenissen.

Interesse in alle teksten van de betrokkenen? De bundel MoMeNTen in bubbels is te reserveren bij moment.tongeren.be of bij Standaard Boekhandel te Tongeren.

 

BELUISTER DE PODCAST HIER


CREDITS

Dagboekschrijvers:
Jan Caeyers, Pieter Embrechts, Dalilla Hermans, Sarah Logtman, Bieke Purnelle, Louis van der Waal

Opmaak podcast:
Wederik De Backer

Intro stem:
Sophie Palmers