-- UNDER CONSTRUCTION --

 

MoMeNT is sinds 2017 hét jaarlijkse stadsfestival in Tongeren met TIJD als verbindend thema geënt op het DNA van de stad.

Tongeren bezit letterlijk de meeste TIJD van alle Belgische gemeenten. Tongeren is de oudste dus de eerste stad van België en heeft TIJD. 
 

MISSIE

MoMeNT…

- creëert, presenteert en heeft een zwak voor de kunstbeleving op niet-vanzelfsprekende locaties;
- geniet de aanwezigheid of nabijheid van boeiende partners.;
- kiest voor een zo breed mogelijk spectrum van diverse kunstdisciplines, allen zijn welkom op voorwaarde dat ook hun thema TIJD is;
- biedt een platform aan zowel gevestigde kunstenaars als nieuwe creatieve makers en nodigt hen uit tot het creëren van nieuwe producties geïnspireerd door TIJD en ondersteunt hen in het faciliteren van de nodige voorzieningen.

VISIE

MoMeNT…

- staat voor verbinding, veelzijdigheid, gastvrijheid, eigenzinnigheid en innovatie en wil aanjagen en verkennen;
- wil zoveel mogelijk mensen met kunst en cultuur in aanraking laten komen;
- wil niet alleen programmeur en presentatieplek zijn maar ook verbinder en coproducent;
- wil vorm geven aan de gemeenschappelijke culturele ruimte, door creatief en autonoom de vinger aan de pols te houden via presentaties, (co)producties en inspirerende en verbindende activiteiten in intensieve samenwerking en gepaste afstemming met de relevante actoren;
- wil bewust binnen het aanbod de actieve participatie van individuen, groepen, verenigingen en instellingen betrekken in het perspectief van nieuwe creaties.