TIJDgeest Frank Van Laeken in gesprek met Ignaas Devisch, Koen Frøberg en Tine Hens

11/08/2022
12-14u
Locatie: Auditorium Gallo-Romeins Museum
Basis: gratis
Interview
Debat
Lange berichttekst: 
Gedurende drie opeenvolgde dagen, telkens van 12u00 tot 14u00, nodigt journalist en docent cultuurjournalistiek Frank Van Laeken drie gasten uit voor een diepte-interview.
 
De verdienste van Frank Van Laeken kan haast niet worden overschat. Hij bereidt zich minutieus voor en creëert ruimte en tijd voor zowel filosofische bespiegelingen, persoonlijke ontboezemingen en uiteraard ook voor de meer ernstige onderwerpen die zich binnen onze razendsnel evoluerende samenleving afspelen.
 
 
Ignaas Devisch
 
Hoogleraar medische filosofie en ethiek aan de UGent, die ons in zijn tweewekelijkse columns in De Standaard doet nadenken over thema’s die voor de hand lijken te liggen (maar dat niet altijd doen). Sinds eind vorig jaar is hij algemeen directeur van de denktank Itinera. Hij schreef o.m. de boeken Rusteloosheid. Pleidooi voor een mateloos leven, Vuur. Een vergeten vraagstuk, Doordenken over dooddoeners (samen met Jean Paul Van Bendegem) en Zijn er nog vragen?
 
Koen Frøberg
 
Gedelegeerd bestuurder en directeur van YAR Vlaanderen, een organisatie die zich richt op jongeren tussen 15 en 21 jaar die problemen hebben in verschillende levensdomeinen. YAR, afkorting van ‘Youth At Risk’, helpt hen om hun leven terug op de sporen te krijgen, met de programma’s YAR Wonen en YAR Coaching, en met de hulp van driehonderd vrijwilligers over heel Vlaanderen. In het verleden was hij zakelijk leider van HETPALEIS en AMUZ (Festival van Vlaanderen) in Antwerpen.
 
Tine Hens
 
Historica, schrijfster en journaliste die voor MO* columns schrijft over de klimaat- en biodiversiteitscrisis en interviews doet voor Knack. In 2015 schreef ze Het klein verzet, over de rol die burgers kunnen spelen door kleinschalige initiatieven te ondernemen op het vlak van milieu en klimaat. Voor haar dossier over de klimaattop in Marrakesh ontving ze in 2017 de FRDO persprijs. In Het is allemaal de schuld van de Chinezen (2021) weerlegt ze argumenten van klimaatsceptici. Dit voorjaar verscheen De wereld die we delen.
 

 


CREDITS

Frank Van Laeken

Ignaas Devisch

Koen Frøberg

Tine Hens

 

foto: Damien Thonnon